Üzüm Hoşafı ve Tarifi

Üzüm Hoşafı ve Tarifi

Malzemesi:

-2 su bardağı kuru üzüm

-5 su bardağı su

-1 çay bardağı şeker

Yapılışı: Üzümlerin sapı çöpü ayıklanır. Üzümler üzerini örtecek kadar suda 5 dakika bekletilip sudan çıkarılır. Bir tencereye alınıp 4 su bardağı su ilave edilir. Önce harlı ateşte bir taşım kaynatılır. Daha sonra ateşi kısıp 15 dakika daha kaynatılır. Üzümler yumuşayınca şekeri ilave edilir. 5 dakika daha kaynatılıp ateşten alınır ve soğumaya bırakılır. Servis yapılır.

Sivrihisar Yemekleri

Tahsin ALTIN
Eskişehir İli Sivrihisar İlçesi
Merkez Folkloru -2014

exprt

Categories: Sivrihisar Yemekleri