Toyga Çorbası

Malzemeler
1 Su bardağı yoğurt
1 Su bardağı haşlanmış nohut
½ Su bardağı un
2 Adet yumurtanın sarısı
6 Su bardağı tavuk suyu veya et suyu
1 çorba kaşığı tereyağı
Kırmızıbiber
Kuru nane

Hazırlanışı
Yoğurt derin bir kapta 2 yumurta sarısıyla iyice karıştırılır. İçine biraz et suyu ve un ilâve edilir ve unun topakları gidene kadar iyice karıştırılır. Haşlanmış nohutlar ve et suyu ilâve dilerek yavaş yavaş pişirilir. Çorbanın pişmesine yakın tuz ilâve edilir. Bir taşım kaynadıktan sonra ateşten alınır. Çorba servis kabına boşaltılır. Bir tavada tereyağı eritilir. Kırmızı biber ve nane tereyağına ilâve edilir. Tava sallanarak iyice karışmaları sağlanır. Çorbanın üzerine gezdirilerek servis yapılır.

***
81-ilde-kultur-ve-sehir81 İLDE KÜLTÜR ve ŞEHİR
ESKİŞEHİR VALİLİĞİ YAY. – 2014

Categories: Eskişehir Yemekleri