Toga Çorba ve Tarifi

Toga Çorba ve Tarifi

Malzemesi:

-1 yemek kaşığı un

-2 adet yumurta

-1 su bardağı süzme yoğurt

-Yarım su bardağı nohut

-1 çay bardağı buğday

-5 su bardağı su

-2 yemek kaşığı tereyağı

-1 yemek kaşığı nane

-1 çay kaşığı tuz

Yapılışı: Nohut ve buğday 12 saat öncesinden ayrı kaplarda yeterince ıslatılır. Yeterince su ilavesiyle yumuşayıncaya kadar haşlanır. Un, yumurta ve süzme yoğurt nohutla buğdayın haşlama sularıyla boza kıvamından daha sulu kıvama gelinceye kadar iyice çırpılır. Haşlanmış nohut ve buğdaylar da eklendikten sonra ateşe konur. Kaynayıncaya kadar sürekli karıştırılır. Kaynamaya başladıktan sonra ara sıra karıştırılarak dibinin tutmaması sağlanır. Un kokusu gidince tuz ve nane ilave edilir ve ateşten alınır. Üzerine kızdırılmış tereyağı gezdirildikten sonra servis edilir.

Sivrihisar Yemekleri

Tahsin ALTIN
Eskişehir İli Sivrihisar İlçesi
Merkez Folkloru -2014

exprt

Categories: Sivrihisar Yemekleri

Yorum Yaz

Mail adresi yazarsaniz yayinlanmayacaktir.
Gerekli alan*