Soğanlı Yahni

Güveçte Soğanlı Yahni (Papaz Yahnisi)
Malzemeler
750 gram arpacık soğanı
½ kg. Kuşbaşı et
2 Baş sarımsak
4 Çorba tereyağı
1 Çay kaşığı kimyon, ½ çay kaşığı tarçın, ½ çay kaşığı yenibahar,
1 çay kaşığı toz kırmızıbiber, Tuz
3 Çorba kaşığı sirke
6 Su bardağı et suyu
İsteğe bağlı dereotu veya maydanoz

Hazırlanışı
Arpacık soğanları ve sarımsakların kabukları soyulur ve bir kapta bekletilir. Güvecin içine tereyağı ile kuşbaşı etler koyulur ve etler bıraktıkları suyu çekene kadar kavrulur. Kavurma sırasında etler ara sıra karıştırılır. Arpacık soğanları ve diş sarımsaklar etin üzerine ilâve edilir. Tuz, kimyon, tarçın, yenibahar, sirke ilâve edilerek beş dakika kadar karıştırarak kavrulur. Et suyu ilâve edilir ve çok kısık ateşte güvecin kapağı kapatılarak pişirilir. Pişen yahni servis kabına alınır. Kırmızı biber serpilerek servis yapılır. İstenirse yemeğin üzerine servis sırasında kıyılmış maydanoz ve dereotu serpilebilir.

81-ilde-kultur-ve-sehir81 İLDE KÜLTÜR ve ŞEHİR
ESKİŞEHİR VALİLİĞİ YAY. – 2014

Categories: Eskişehir Yemekleri