Sivrihisar’ın Yemekleri Şiiri

Bizde Kış geceleri olmazsa olmaz Arabaşı
Dilimize dolanmıştır ama, esas adı “Ara Aşı
Ne kadar kalabalık’sa, O kadar’da datlı olur
Sivrihisar’da yapılır bence en güzel Arabaşı

Taaa uzaklardan geliyor kokusu burnuma
Belli ki bizim evde pişiyor mis gibi Tarhana
Soğuktan gelince nede hora geçiyor İnsana
Ne güzel olmuş eline sağlık sağol Kaynana

Hanım’a dedim’ki bana Suböreği yaparmısın
Demez’mi git Anama söyle’de o yapsın sana
Dedim ki sen’de gitte biraz yardımcı ol bari ona
Ahhh çok naz ediyorsun ama. Hadi be Kaynana

Tandırı yakarlar ve üstüne koyarlar toprak sacı
Haşaşlı yada Patatesli yaparlar içli Bazlama
Burnumda tüter oldu, Ah şu Tereyağlı Gözleme
Haydi gelde şimdi sen şu, Sivrihisar‘ı Özleme

Ançılarda satılırdı mis gibi Et, Pastırma, Sucuk
Eskiden çarşıya gittik mi uğrar bol bol alırdık
Bak şimdi ne Ançılar kaldı nede o eski ucuzluk
Yine alırsak bile, elli gram, yüz gram alır olduk

Adettir Düğünler’de başı çeker Bamya Çorbası
Ardından gelir hemen, mis gibi Kelem dolması
Yanında dürüm Yufkası, ne güzeldir Un Helvası
Sivrihisar Sevdamız, biz Sivrihisar Sevdalısıyız

***

Geçtiğimiz günlerde yapılan bir şiir söyleşisinde, bir arkadaş şiirin’de ballandıra ballandıra Ankara’nın bir ilçesinin yemeklerini anlatıyor, içimden dedim galiba bu Sivrihisar’ın Yemeklerini bilmiyor, bende bir Şiir yazmaya karar verdim, bütün yemekler bir Şiire sığmaz ama esprili bir şekilde tanıtmaya çalıştım. Saygılarımla, Zekayi Karabulut – 11/11/3017

Categories: Edebiyat

Yorum Yaz

Mail adresi yazarsaniz yayinlanmayacaktir.
Gerekli alan*