Pastırmalı Mıhlama ve Tarifi

Pastırmalı Mıhlama ve Tarifi

Malzemesi:

-1000 gr. Kuru soğan

-200 gr. Tereyağı veya 1 çay bardağı sıvı yağ -200 gr. Pastırma (Kıyılmış)

-5-6 adet yumurta

-2 adet limon

-Tuz, karabiber, pul biber

Yapılışı: Kuru soğanlar ay şeklinde doğranarak tavaya konur. Yağ ile sararasıya kavrulur. Tuz ve istenen baharat ile pastırma ilave edilir. Az daha çevrilir. Ağzı geniş bir tepsiye yayılır. Tepside yumurta adedi kadar boşluk yapılır. Oralara yumurtalar kırılır. Üzerine kapak konulur. Yumurtalar pişince servis yapılır ve üzerine limon sıkılır.            ‘

Mıhlama; doğranmış kuru soğan yemeğin anasıdır. Tereyağı- yumurta- pastırma ve en sonunda limon suyu ile tamamlanır.

Sivrihisar Yemekleri

Tahsin ALTIN
Eskişehir İli Sivrihisar İlçesi
Merkez Folkloru -2014

exprt

Categories: Sivrihisar Yemekleri