Muska Baklava ve Tarifi

Muska Baklava ve Tarifi

Sivrihisar Baklavası

Sivrihisar ilçesinde baklava yapımı köklü bir geçmişe sahiptir. Sivrihisar baklavası dillere destandır. Lezzetini hiç bir yerde tatmadığınız bu baklavayı denemenizi şiddetle tavsiye ederiz.

muska-baklavaHamuru için malzemesi:

-1000 gr. Kadar baklavalık un

-Bir miktar nişasta (Uğra için)

-3 adet yumurta

-500 gr. Süt

-500 gr. Ceviz içi

-500 gr. Sıvı yağ

-1 çay bardağı yoğurt

Şerbeti için:

-1000 gr. Toz şeker -5 su bardağı su -1 adet limon

Hamurun Yapılışı: Süt + yumurta + yoğurt bir kapta karıştırılır. Üzerine un ilave edilerek hamur katı olacak şekilde yoğrulur. Bu hamurdan en az 20 adet beze olur. Bezeler oklava ile açılırken un ve nişasta karışımı (uğra) ile yufkalar çok ince açılır. Açılan yufkalar bir masa üzerine arasına nişasta serpilerek tek tek üst üste konur. Baklava tepsisi sıvı yağla yağlanır. Masa üzerindeki yufkalar (7×7 cm en ve boyda) kareler halinde kesilir. Her biri demet arasına kırılmış ceviz konarak muska gibi katlanır ve yağlı tepsiye muskalar sırt sırta gelecek şekilde dizilir. 180 derece ısıdaki fırına konur. Hamur ısınınca fırından çıkarılarak sıvı yağın tamamı kaşıkla üzerine dökülür. Tepsi yeniden fırına konulur. Baklava pembeleşesiye kızartılır. Tepsi çıkarılır ve soğutulur. Daha önce hazırlanmış şerbet baklava tepsisine konur. Baklava sıcak ise soğuk şerbet kullanılır.

muska-bak

Sivrihisar Yemekleri

Tahsin ALTIN
Eskişehir İli Sivrihisar İlçesi
Merkez Folkloru -2014

exprt

Categories: Sivrihisar Yemekleri