Lahana Dolması

Lahana Dolması / Sarması

Malzemeler
1 Orta boy beyaz ve ince yapraklı lahana.
500 gram orta yağlı kıyma.
Sivrihisar -Kepen-Lahana
2 Adet orta boy soğan
2 Su bardağı pirinç
1,5 Yemek kaşığı domates salçası (ev salçası tercih edilir)
1 Çay bardağı sıvı yağ
Yarım demet maydanoz
Tuz ve Karabiber

Hazırlanışı
Lahananın dış yapraklan alınır, ayıklanır. Lahana yapraklan yumuşayana kadar haşlanır. Soğuk su dolu bir kaba alınarak soğutulur. Bir kevgire konarak suları süzdürülür. Kıyma, incecik rendelenmiş soğan, tuz, karabiber, pirinç, ince kıyılmış maydanoz, bir çay bardağı sıvı yağ karıştırılarak iyice yoğrulur, iç malzemesi hazırlanır. Lahanalar bir tepsi üzerinde açılır içlerine malzeme konur ve sarılın Bazı hanımlar sarma biçimini muska biçiminde de yapar. Doldurulan lahana dolmaları tencereye dizilir, dolmaların üzerine gelecek kadar su eklenerek pişirilir. Yoğurtla servis yapılır.

Sivrihisar Kelem (Lahana) Dolması >

Categories: Eskişehir Yemekleri