Katmer ve Tarifi

Katmer ve Tarifi

Sivrihisar katmeri çok lezzetlidir.

Malzemesi:

-1 kg un

-1 çorba kaşığı yoğurt

-2 çorba kaşığı sıvı yağ

-1 tatlı kaşığı karbonat

-Fındık kadar pakmaya

-1 adet yumurta sarısı ve su

katmer-hamuruYapılışı: Malzeme tamamı katı kıvamda hamur olasıya kadar yoğrulur. Hamurdan her biri yumurta kadar bezeler yapılır. 5- 6 beze tek tek oklava ile kalınca yufka yapılır. Daha sonra tek tek bir yüzleri yağlanarak üst üste konan yufka 4 tarafından karşılıklı katlanır ve ters çevrilerek tepsiye dizilir. Bezeler bitince üzerlerine hafifçe elle basılır. Tepsideki katmer demetleri üzerine yumurta sansı sürülür ve dörde bölünerek fırına konur. 180 derecede 30 dakika pişirilir.

Sivrihisar Yemekleri

Tahsin ALTIN
Eskişehir İli Sivrihisar İlçesi
Merkez Folkloru -2014

exprt

Categories: Sivrihisar Yemekleri