İrmik Helva ve Tarifi

İrmik Helva ve Tarifi

Malzemesi:

-500 gr. İrmik

-500 gr toz şeker

-250 gr. Margarin veya 2 çay bardağı sıvı yağ

-500 gr su veya süt

-100 gr çam fıstığı

Yapılışı: geniş tencerede yağ eritilir üzerine irmik ve çam fıstığı ilavesi ile 40-45 dakika kadar ateş üzerinde kavrulur süt veya su ile şekerin (3/4)ü karıştırılarak ve kaynar vaziyette iken fıstıklı irmik üzerine dökülür ve karıştırılır. Suyu çekesiye ateş kısılır. Suyu çekilince geri kalan (1/4) toz şeker üzerine serpilip karıştırılır. Ağzı kapatılarak dinlenmeye bırakılır.

Sivrihisar Yemekleri

Tahsin ALTIN
Eskişehir İli Sivrihisar İlçesi
Merkez Folkloru -2014

exprt

Categories: Sivrihisar Yemekleri