Göce Aşı ve Tarifi

Göce Aşı ve Tarifi

Malzemesi:

-1 su bardağı ince bulgur

-1 su bardağı yarma

-1 adet orta boy kuru soğan

-1 tatlı kaşığı kuru nane

-2 çorba kaşığı tereyağı

-50 gr. Doğranmış pastırma

-4 su bardağı su

-Tuz, karabiber

Pişirilişi: Doğranmış soğan yağda öldürülür. Üzerine 4 su bardağı su konur. Kaynatılır. Sonra üzerine bulgur ve yarma karışımı ilave edilir. Suyunu çekip inmesine yakın tuz + karabiber + pastırma konur. Yemek dinlenmeye bırakılır.

Sivrihisar Yemekleri

Tahsin ALTIN
Eskişehir İli Sivrihisar İlçesi
Merkez Folkloru -2014

exprt

Categories: Sivrihisar Yemekleri