Etli Yaprak Dolma ve Tarifi

Etli Yaprak Dolma ve Tarifi

ASMA YAPRAĞI SARMASI

Malzemesi:

– 500 gr Orta yağlı koyun kıyması

– 1 çay bardağı pirinç

– Maydanoz, taze asma yaprağı

– Salça, tuz, karabiber, yoğurt, sarımsak

Yapılışı: Hepsi beraber karılır. Haşlanmış taze asma yaprağı (veya sıcak su ile suyu çıkarılmış salamura yaprak) ile tek tek dolma içi ile yapraklar sarılır. Her dolmanın büyüklüğü (1,5 cm x 6 cm) boylarında olmalıdır. Dolmalar tencereye yayılmış asma yaprağı üzerine yan yana dizilir. Dolmaların üzerine bir bardak su konulur, Orta ateşte bu konan su çekilince bu defa ikinci ve üçüncü bardak su (suyu çekildikçe) konulur. Kısık ateşte pişirilen dolma servise hazır hale gelince tabaklara sıcak olarak konan dolmaların üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür.

Sivrihisar Yemekleri

Tahsin ALTIN
Eskişehir İli Sivrihisar İlçesi
Merkez Folkloru -2014

exprt

Categories: Sivrihisar Yemekleri