Efelek Dolma ve Tarifi

Efelek Dolma ve Tarifi

EFELEK DOLMASI (LABADA)

Malzemesi:

-1 kg efelek (bir tür ot)

-500 gr dolmalık dene

-1 litre süt

-Yarım çay bardağı yağ

-Tuz

Yapılışı: Efelekler iyice yıkandıktan sonra sapları koparılır ve efelekler sıcak suyun ine atılır fakat kaynatılmaz. Efelekler yumuşayınca alınır. Tencerede önce yağ kızartılır, dolmalık dene yağ ile birlikte kavrulup üzerini basacak kadar su eklenir. Dene suyu çekince üzerine 1 litre süt ve biraz tuz eklenerek pişirilir. Deneler sütü çekince ocaktan indirilir ve soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra efelek yapraklan ortadan uzunlamasına dilinir ve içleri doldurularak üçgen şeklinde sarılır. Sarma işlemi bittikten sonra tekrar ocakta 5 dakika pişirilir (Fazla pişirilmez. Eğer fazla pişerse efelekler dağılır). Pişirildikten sonra sarımsaklı yoğurt ile servis edilir.

Sivrihisar Yemekleri

Tahsin ALTIN
Eskişehir İli Sivrihisar İlçesi
Merkez Folkloru -2014

exprt

Categories: Sivrihisar Yemekleri