Dutmaç Çorba ve Tarifi

Dutmaç Çorba ve Tarifi

Malzemesi: (Hamuru İçin);

-2,5 su bardağı un

-1 yumurta -Su ve tuz

Sosu İçin;

-1 su bardağından az yoğurt

-3 diş sarımsak

-2 çorba kaşığı tereyağı

-1 tatlı kaşığı salça

-Pul biber, karabiber,

-1 adet kuru soğan

Hamurun Hazırlanışı: (2 su bardağı un + 1 yumurta ve su) ile katı bir hamur olacak şekilde yoğrulur. Bir portakal büyüklüğünde olan beze 1 mm kalın olasıya oklava ile açılır. 0,5 cm eninde şeritler haline getirilen hamur tekrar 0,5 cm boyunda kesilir. Dikkatlice uğra un ile karıştırılan kesilen hamur, çarşaf üzerine serilerek gölgede kurutulur.

Yapılışı: Tencerede 2 bardak su kaynatılır. 1 bardak dutmaçlık hamur kaynayan suya atılırken bir yandan da karıştırılır. Hamur pişince ocaktan alınan tencereye ılımaya bırakılır. Daha önce ezilmiş sarımsak ile hazırlanan yoğurt, ılıyan dutmaç ile karıştırılır. Hemen servis yapılan dutmaç üzerine tavada eritilen tereyağı dökülür.

Sivrihisar Yemekleri

Tahsin ALTIN
Eskişehir İli Sivrihisar İlçesi
Merkez Folkloru -2014

exprt

Categories: Sivrihisar Yemekleri