Düğün Aşı ve Tarifi

Düğün Aşı ve Tarifi

Malzemesi:

-3 su bardağı pirinç

-1 su bardağı nohut

-500 gr. Koyun veya kuzu kuşbaşı

-3 çorba kaşığı tereyağı

– Et suyu

-Salça, tuz, karabiber

Yapılışı: Evvela nohut haşlanır. Kuşbaşı et ayrı bir tencerede haşlanır. Böylece et suyu da hazırdır. Düğün aşının yapılacağı tencereye 3 bardak pirince + 6 bardak et suyu ilave edilir. Beraberindeki kuşbaşı et de konur. Tereyağı + salça + tuz ve nohut ile hepsi karışarak orta ateşte pişirilir. Şayet suyunu çekerse üzerine kaynamış su ilave edilir. Normalde düğün aşı sulu olmalıdır. Çukuru az olan tabaklara önce 1 kat yufka serilir. Suluca pilav bunun üzerine dökülür. Pilav ilave yufka ve pilav altındaki yufka beraber yenir. Bunun tadı buradadır.

Sivrihisar Yemekleri

Tahsin ALTIN
Eskişehir İli Sivrihisar İlçesi
Merkez Folkloru -2014

exprt

Categories: Sivrihisar Yemekleri