Bumbar ve tarifi

Bumbar ve tarifi

Mumhar (Bumbar) Dolma

Malzemesi:

-1 adet koyunun ince bağırsağı

250 gr. Orta yağlı koyun veya dana kıyması

-1 çay bardağı ince bulgur

-Tuz, karabiber

Yapılışı: Kıyma, ince bulgur + tuz + karabiber karışımı elle yoğrulur. Parmak ucu ile bağırsağın içine tepilir. Bağırsak avuç içinde sıkılarak karışım ( iç ) ileri doğru tepilir. 30 cm kadar bağırsak kısmı içi doldukça, yorgan ipi ile boğulur. Aynı işlem bağırsak ve iç bitesiye kadar yapılır.

Pişirilişi; düdüklü tencereye üst üste bağırsak ruloları dizilir. Bağırsakların üst seviyesine kadar su ilave edilir. 30 dakika pişirilir. Pişen mumbar susuz olarak servis yapılır. Önce iplikleri kesilir. Sonra birer lokmalık olacak şekilde bıçakla doğranır.

Sivrihisar Yemekleri

Tahsin ALTIN
Eskişehir İli Sivrihisar İlçesi
Merkez Folkloru -2014

exprt

Categories: Sivrihisar Yemekleri