Bastı ve Tarifi

Bastı ve Tarifi

Bastı, Namı Diğer ile Güveç

Malzemesi:

-1000 gr. patlıcan

-1500 gr. Kemikli- parçalı yağlı koyun veya kuzu eti

-500 gr. Domates doğranmış

-5-6 adet acılı sivri yeşilbiber

-2 adet iri kuru soğan doğranmış

-1 baş (8-10 diş) sarımsak

-Salça, tuz, karabiber

-1 çorba kaşığı tereyağı

Yapılışı: Tencereye konan yağda et sote edilir + 2 su bardağı su ilavesi ile et pişmeye yakın üzerine uzunluğuna doğranmış patlıcanlar + kıyılmış soğan + birkaç parça yapılmış yeşilbiberler + sarımsaklar diş diş + bir çorba kaşığı salça + en üste doğranmış domates konur. Tencerenin veya güvecin kapağı kapatılır orta ateşte yavaş yavaş pişirilen patlıcanlar güvecin piştiğini gösterir.

Sivrihisar Yemekleri

Tahsin ALTIN
Eskişehir İli Sivrihisar İlçesi
Merkez Folkloru -2014

exprt

Categories: Sivrihisar Yemekleri